Tóth László Attila

Funkcionális Személyi edző és életmód

tanácsadó

 

 

   Főoldal    Bemutatkozás    Árak    Órarend    Elérhetőség

 

 

Hírek

Személyi edzés

Zumba

TRX Training

Aerobic

Testépítés

Kick-Box

Gerinc tréning

Capoeira

Pilates

Táplálkozás

Cikkek

Érdekességek

Partnerek

 

 

 

Testépítésről

 

A testépítés első igazi támogatója Joe Weider. ő szedte rendszerbe a XX. sz. eleje óta kikísérletezett edzésmódszereket. Joe Weider az az ember, akinek köszönhető, hogy a testépítés általános megbecsülésnek örvend és hogy a profi testépítők igazi sztároknak minősülnek. A legtöbb könyv, folyóirat és verseny elindítása is az ő nevéhez fűződik. A legkiemelkedőbb testépítő világszövetség az I.F. B.B. Létrehozása is az ő ötlete volt, melynek elnöke testvére, Ben Weider. ők ketten többet tettek a testépítés népszerűsítéséért, mint bárki más.

 
Az egészséges életmód és a testépítés Amerikában sokkal nagyobb népszerűségnek örvend, mint a világ többi országában. Talán azért van így, mert az átlag amerikai (a testépítés innen indul ki) több figyelmet fordít kondíciójára és étrendjére, mint pl. az európai ember. Ezért nem csoda, hogy a testépítés Mekkája Amerika. De ez a sport egyre nagyobb teret hódít szerte a világon, elsősorban a testépítőknek és a versenyeknek köszönhetően.

Azonban nem mindenki akar testépítő versenyeken indulni. A testépítés tömegsportként is egyre népszerűbb. Ennek a sportnak rendkívül sok haszna van, pl.:

§  jobb erőnlét, nagyobb állóképesség

§ felgyorsul az anyagcsere, ami a belső szerveinkre is jótékony hatással van
(emésztés, vérnyomás, kiválasztás, méregtelenítés…)

§ vonzó külső

§ fejleszti az önfegyelmet és  kitartást

§ a koncentráló képesség az élet minden területén fokozódik…

És ezt még sokáig lehetne sorolni.

Rengeteg sportban a kiegészítő mozgás súlyokkal való edzés, vagyis testépítés (sprinterek, úszók, nehéz atléták, kosarasok, kézilabdázók…). Szóval, ha energiát fordítunk a testépítésre, csak nyertünk vele.

 
   

 

Minden gondolatod valóság - igazi hatalom.

//Petrince Mulford//

 

 

 

 

 
 

All Copyrights Reserved 2009, Powered By LaleePapee